rz_gvfc_grey_10_35_50GVFC viking 2017-1a“Vikings” – Platinum versie


De nieuwe Pen of the year vertelt het verhaal van mensen die een sterke invloed op onze geschiedenis hebben gehad: de Vikings.

Ook al werden de Vikings door hun tijdgenoten de 'plaag uit het Noorden' genoemd, dit schetst een onvolledig beeld van het volk. Het waren immers ook  ontdekkingsreizigers, ambachtslieden en vooral uitmuntende scheepsbouwers
 
Het is dan ook op hun karakteristieke houten boten, de Knarrs, die een belangrijke rol speelden in de maatschappij en de economie van de vikings dat de Pen of the Year 2017 gebaseerd werd.
 
Het Vikingschip kende een voor die tijd hoge graad van perfectie en was superieur in vaarsnelheid. Het gehele schip was in zijn bouw sterk, licht en flexibel geconstrueerd. Eigenschappen die we ook kunnen toedichten aan de nieuwe Pen of the Year.
 
 
In het lichaam van de platinum versie van de Pen of the year 2017 werden dunne schilfers van de gekrulde berkeschors (“Curly birch”) gebruikt. Eén van de karakteristieke bomen van Scandinavië.
De warme kleur van het hout, met al zijn kleurnuances, harmoniseert perfect met de bruinrode, licht doorschijnende kwarts die wordt gebruikt in de dop van de pen: de Carneool (“Carnelian”).
 
De naam Graf von Faber Castell werd op het eindstuk in runenschrift aangebracht!
 
 
Kortom: een meesterstuk

Deze vulpen is gelimiteerd op 500 stuks en komt op € 3.200.
*** Momenteel is deze pen niet in stock ***


“Vikings” – special limited edition
Deze speciale gelimiteerde versie van de Pen of the year heeft een zwart anthraciete PVD coating* heeft een zeer mannelijke uitstraling.
 
Het mat-grijze gerookte eikenhout (“smoked oak”) was het hout waaruit de vikings bij voorkeur hun schepen bouwden contrasteert perfect met het glimmende metaal waaruit het lichaam van de pen vervaardigd werd. Bij elke beweging van de pen verandert het uitzicht van het lichaam.
 
Voor de dop van de pen wordt een grijze, glimmende kwarts gebruikt.

viking white


viking-cassette_logo


Deze speciale gelimiteerde versie van de Pen of the Year 2017 heeft een zwart anthractiete PVD coating.

Het mat-grijze gerookte eikenhout ("smoked oak") was het hout waaruit de Vikings bij voorkeur hun schepen bouwden, deze contrasteert perfect met het glimmende metaal waaruit het lichaam van de pen is vervaardigd. Bij elke beweging verandert het uitzicht van de pen.

De dop is afgewerkt met een grijze, glimmende kwarts steen.

Deze vulpen is
gelimiteerd op 230 stuks en komt op € 4.500
*** Stock op aanvraag ***
gvfc-viking-2017-2a